dialoog.taalhulp@gmail.com | 06-45544957

Taalbegeleiders

Taalhulp worden: een boeiende en verrijkende ervaring!

 

Samen in Nederland leven begint met samen spreken!

Dialoog wil graag een bijdrage leveren aan de integratie en participatie van anderstaligen in Nederland. Taalhulp is een sterk middel om de Nederlandse taal veel te oefenen in de praktijk. 

Wij zoeken vrijwilligers die wekelijks in informele sfeer, thuis of in de bibliotheek, één tot twee uur, de Nederlandse taal oefenen met gemotiveerde anderstaligen. De hulp is afhankelijk van de leervraag van de anderstalige. Het kan gaan om spreken, verstaan, schrijven, begrijpen, hulp bij huiswerk. Een taalbegeleider is geen docent, maar ondersteunt bij het leren van de taal. Ook kan de taalbegeleider samen met de anderstalige iets ondernemen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een museum, winkel, markt, etc. 

Door de taalhulp leren anderstaligen de Nederlandse gewoonten en gebruiker beter kennen, wordt meer begrip gekweekt voor elkaars cultuur, ontstaat beter perspectief op studie en/of werk, wordt spreekangst overwonnen en wordt het welzijn en de zelfredzaamheid van anderstaligen bevorderd.

Je woont in Alkmaar of directe omgeving. Je hebt goede kennis van de Nederlandse taal en beschikt over de vaardigheid om die over te brengen. Je bent enthousiast, geduldig en je hebt belangstelling voor andere culturen. Taalbegeleiders moeten sterk in hun schoenen staan.

Dialoog - taalhulp biedt u

  • Regelmatig aanbod van lezingen, cursussen en webinars
  • Veel ruimte voor eigen inbreng/invulling van de taalhulp
  • Jaarlijkse gezamenlijke activiteiten voor de taalbegeleiders en anderstaligen
  • Begeleiding door ervaren coördinatoren

In overleg tussen taalbegeleider, anderstalige en coördinator wordt bepaald hoe lang de taalhulp nodig is. In principe is dat een jaar, maar een langere periode is mogelijk.

Spreekt het je aan om wekelijks individueel contact te hebben met een gemotiveerde anderstalige?

Voor meer informatie of aanmelden:

telefoon: 06-45544957 

e-mail: dialoog.taalhulp@gemail.com 

Ervaringen van taalbegeleiders

Lees hier enkele verhalen van taalbegeleiders

Top