dialoog.taalhulp@gmail.com | 06-45544957

Agenda

 "Het begint met taal" organiseert in het najaar weer enkele webinars voor taalbegeleiders:

20 november 2019 is er een webinar "Uitspraak NT2" van 19.30 tot 20.30 uur. 

Belangstellende taalbegeleiders kunnen gezamenlijk naar deze webinar kijken. Na afloop kunnen vragen worden gesteld aan Ernie Sanders. Zij was docent NT2 en als geen ander kan zij methoden aanbieden om letters en klanken goed uit te spreken. Ernie is al jarenlang taalbegeleidster bij Dialoog en lid van het team van de gespreksgroep Dialoog Extra. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken wij een geschikte ruimte. Aanmelden voor 1 november: dialoog.taalhulp@gmail.com o.v.v. Webinar Uitspraak.

11 december 2019 een webinar "Iedereen actief" van 19.00 tot 17.00

Interesse?   Meld je dan aan voor een van deze webinars op www.hetbegintmettaal.nl met het van Dialoog verkregen wachtwoord. 

 

 

 

 

Verslag van activiteiten

* Taqa Theater De Vest trakteerde anderstalige deelnemers van Dialoog - ouders met hun kinderen – op de familievoorstelling “Air Play” van het Amerikaanse duo Acrobuffos. Een betoverende, kleurrijke en visuele belevenis. Een voorstelling zonder woorden waar ademloos naar werd gekeken.Enkele reacties:"Wat een fantastisch spektakel! Wij hebben een supertijd gehad, wat een leuke, grappige en mooie show." "Spectaculair waren de waaiers met de doeken. Ik geef deze voorstelling een 9.5/10. (door 10 jarige)" "Wat fantastisch en origineel, een geweldige avond." "Interessante uitvoeringen, prachtige muziek en kleuren. De kinderen en wij waren heel enthousiast. Mijn zoon heeft een spreekbeurt over deze voorstelling gehouden."

 * Gastvrouw Petra van Stigt van de kinderboekwinkel “De Vrolijke Boekenwurm” verzorgde voor anderstalige ouders een informatieve koffie-ochtend over geschikte kinderboeken. Boeken om uit voor te lezen, informatieve kinderboeken, thema kinderboeken, prentenboeken, boeken die kinderen zelf kunnen lezen. “Wat voor het ene kind geschikt is, hoeft dat niet voor een ander kind te zijn. Interesses en mogelijkheden voor alle kinderen zijn verschillend. Kijk en luister naar je kind en zoek dan, eventueel samen met je kind, een boek uit.” Deze boekwinkel is gespecialiseerd in kinderenboeken in de leeftijd van 0 – 8 jaar. De ochtend was een groot succes. Het is de bedoeling dat in februari een vervolg komt op deze leerzame en gezellige informatiebijeenkomst.

 

 * Zaterdag 6 juli brachten 21 mensen van Dialoog een bezoek aan de Hortus in Alkmaar. Dat was genieten van deze prachtige tuin, ondanks de regen. We hebben veel opgestoken van het belang van kweken en behouden van zoveel planten. Heel veel dank aan de vrijwilligers van de Hortus en aan Stichting De Waaier die dit uitstapje mogelijk hebben gemaakt. 

 

* Zondag 26 mei was er een vaartocht door natuurgebied De Eilandspolder. André Piel en zijn familie hebben er een onvergetellijke dag van gemaakt. Met 40 taalbegeleiders en anderstaligen voeren wij in koeienpramen door het mooie natuurgebied. We kregen informatie over het bijzondere landschap en de vele vogels. Er was koffie, thee, koek en ander lekkers. Vooral voor de vele anderstaligen was het een heel speciale belevenis. 

 

* Dinsdag 21 mei was er een tweede workshop van Dick Pieters (IGNIUS Consultancy) voor taalbegeleiders, ditmaal in Wijkcentrum Overdie. Het was een vervolg op een eerdere cursus "Effectief Communiceren". We kregen zeer deskundige, heldere informatie, gelardeerd met talloze voorbeelden. Ditmaal werd er ook veel aandachtbesteed aan gedragstypologie en hoe je het best kunt communiceren met bepaalde typen mensen. Een eye-opener voor ons allemaal. Het was een actieve, levendige en met humor doorspekte training, die met veel aandacht gevolgd werd en waarvan de taalbegeleiders veel profijt zullen hebben

 

 

 

 
Top