dialoog.taalhulp@gmail.com | 06-45544957

Taal- en Leerspelletjes

Op internet zijn verschillende taal- en leerspelletjes op verschillende niveaus voor anderstaligen te vinden. Veelal kunnen deze online worden geoefend, anderen kunnen worden geprint waardoor ze samen met de taalbegeleider kunnen worden geoefend.

 

http://nl.ver-taal.com
Op deze site staan onder andere woordenschatoefeningen, kruiswoordraadsels, luisteroefeningen, grammatica en taaloefeningen met liedjes. Geschikt voor beginners, halfgevorderden en gevorderden.

 

http://nt2.kennisnet.nl
Beginners, halfgevorderden en gevorderden kunnen op deze site terecht voor taalspelletjes, praktische hulp (bijvoorbeeld in de bibliotheek), memory spelletjes, luisteroefeningen met spraakondersteuning, woordentrappen etc.

 

http://juf-hannah.nl
Hier kunt u oefeningen op alle niveaus vinden met betrekking tot rekenen, spelling, taal, begrijpend lezen en zaakvakken zoals topografie, geschiedenis, verkeersborden e.d. De werkbladen van de leerspellen kunnen worden geprint.
Verder vindt u er dominospellen met getallen en rekensommen, kwartetspellen, loco's met tegenstellingen, antoniemen en klokkijken en memory o.a. hoeveelheidsbegrippen en keukenspullen. U kunt ook uw eigen ontwerp maken van deze spellen.

 

http://nederlandsalstweedetaal.nl
Woordpuzzels, galgje, rebussen, quizzen over Nederland en zelfs het Wilhelmus kunt u op deze site vinden.

 

http://nt2taalmenu.nl
Allerlei oefeningen.

 

Naast deze internetsites zijn er ook boeken te koop die speciaal zijn ontwikkeld voor anderstaligen die op een speelse manier met de Nederlandse taal aan de slag willen, zoals bijvoorbeeld:

  • Het grote Puzzel- en doeboek voor anderstaligen (ISBN 978-90-77698-41-9)
    De puzzels in dit boek zijn afwisselend wat betreft vorm, inhoud en moeilijkheidsgraad.
  • NT2-puzzelboek, Nederlandse woordpuzzels voor anderstaligen (ISBN 978-90-77689-06-8)
    Dit boek bevat 32 leerzame kruiswoordpuzzels, inclusief alle oplossingen
Top