Dialoog Logo

Taalbegeleiders

TAALHULP WORDEN: EEN BOEIENDE EN VERRIJKENDE ERVARING!

Wilt u anderstaligen helpen en houdt u van taal? Woont u in Alkmaar of directe omgeving?

Samen in Nederland leven begint met samen spreken!

Wekelijks in informele sfeer, thuis of in de bibliotheek, één tot twee uur, de Nederlandse taal oefenen. De hulp is afhankelijk van de leervraag van de anderstalige. Het kan gaan om spreken, verstaan, schrijven, begrijpen, hulp bij huiswerk. Een taalbegeleider is geen docent, maar ondersteunt bij het leren van de taal. Ook kan de taalbegeleider samen met de anderstalige iets ondernemen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een museum, winkel, markt, etc. 

Door de taalhulp leren anderstaligen de Nederlandse gewoonten en gebruiker beter kennen, wordt meer begrip gekweekt voor elkaars cultuur, ontstaat beter perspectief op studie en/of werk, wordt spreekangst overwonnen en wordt het welzijn en de zelfredzaamheid van anderstaligen bevorderd.

 

 

Spreektaalreeks

U woont in Alkmaar of directe omgeving. U heeft goede kennis van de Nederlandse taal en beschikt over de vaardigheid om die over te brengen. U bent enthousiast, geduldig en u heeft belangstelling voor andere culturen. Taalbegeleiders moeten sterk in hun schoenen staan.

Dialoog - taalhulp biedt u

In overleg tussen taalbegeleider, anderstalige en coördinator wordt bepaald hoe lang de taalhulp nodig is.

Spreekt het u aan om wekelijks individueel contact te hebben met een gemotiveerde anderstalige?

Lees verder

Voor meer informatie: telefoon 06-45544957 of email: dialoog.taalhulp@gmail.com

Voor taalbegeleiders van Dialoog is hier meer informatie te vinden.