Dialoog Logo

Online oefenen

oefenen.nl/
Op deze website vind je de taalprogramma’s Taalklas en Taalklas+ en Lees en Schrijf! ontwikkeld door ETV.

www.nt2taalmenu.nl/
Taaloefeningen rondom verschillende thema’s en situaties, leesteksten en woordenschatoefeningen.

www.jekanmewat.nl/
15 modules voor beginners. De oefeningen zijn opgebouwd volgens de audio-lexicale aanpak: je ziet eerst een plaatje en hoort het woord of de hele zin en pas daarna doe je verschillende woordenschatoefeningen.

www.kennisnet.nl/sectoren/mbo/nt2/
Verzamelwebsite met oefenmateriaal, hulpmiddelen en informatie over de samenleving en Nederland. Het bestaat o.a. uit taalspelletjes, luisteroefeningen, spreekoefeningen.

http://nl.ver-taal.com
Op deze website staan onder andere woordenschatoefeningen, luisteroefeningen, grammatica, kruiswoordraadsels en taaloefeningen met liedjes.

www.2bdutch.nl
Nederlands leren door het bekijken van video's met ondertiteling (keuze uit Nederlands, Engels, Frans. Duits, Spaans, Portugees) om je luistervaardigheden te verbeteren, nieuwe woorden te leren en informatie over Nederland te verkrijgen.

www.taalthuis.com/
Gratis online taalcursus (taalcursus voor beginners ) met veel plaatjes, oefeningen, informatie over de Nederlandse taal, schrijftips, uitleg over de spelling en een woordenboek. Ook beschikbaar als app.

www.dutchgrammar.com
Uitleg over grammatica en veel grammaticaoefeningen. De website bevat ook luisteroefeningen.

www.beetjespellen.nl
Beetje Spellen is bedoeld voor leerlingen op het niveau van primair onderwijs (zodra ze leren lezen), mensen met dyslexie, en leerlingen die een andere moedertaal hebben.

www.beterspellen.nl/
Aandacht voor allerlei spellingsproblemen. Elke dag kun je een spellingstest doen. Moeilijker dan beetje spellen (zie boven).

Woorden opzoeken en vertalen en leren

translate.google.nl/
Vertaalservice van Google. Je typt een woord en de vertaling komt meteen in beeld, met geluidsmogelijkheid waardoor je het Nederlandse en vertaalde woord kunt horen.

www.google.nl/images
Je typt een woord in en de plaatjes komen te voorschijn. Handig hulpmiddel om iets uit te leggen.

www.mijnwoordenboek.nl
Een goede vertaalsite, voorbeelden van het gebruik van de woorden met allerlei extra's.

www.vertalen.nu
Vertaling + uitspraak.

www.wrts.nl
Met deze website kun je zelf een lijst van woorden maken die je wilt leren. Het programma maakt automatisch leuke oefeningen.

www.woordenlijst.org
Op deze website van de Taalunie staat de woordenlijst Nederlandse Taal. Je kunt een bepaalde vorm van het werkwoord intypen en ziet dan waar het vandaan komt ('stond' komt van 'staan').