Dialoog Logo

Training over problematiek bij vluchtelingen

Dankzij “De Beursvloer” die op 10 november 2016 in het “Afas-Stadion” werd georganiseerd door De Waaier (makelaar in maatschappelijk betrokken ondernemen), konden onze taalbegeleiders op 4 april 2017 een training volgen van Zijnz en Fair Business in “De Wijkplaats” in Oudorp over de problematiek bij vluchtelingen. De drie uur durende middagtraining werd gegeven door Linda van Hartingsveldt (Zijnz) en Ans Ursem (Fair business). Zij vertelden over de kunst van het helpen, gaven achtergrond-informatie over vluchtelingen en over de invloed van cultuurverschillen. Ook kwam het onderwerp trauma aan de orde.

Het was een middag waar aan de taalbegeleiders van Dialoog zinvolle handvatten werden gegeven om anderstaligen met meer begrip en inlevingsvermogen in de toekomst tegemoet te kunnen treden.

< Terug naar overzicht